SAKARYA BİLİRKİŞİLİK BÖLGE KURULU
Başvurularında Belgeleri Eksik Olanlara İlişkin Duyuru

 

    Kurulumuzun 17/12/2018 tarihli toplantısında, 04/10/2018 tarihli duyurumuz üzerine 05 Kasım - 30 Kasım 2018 tarihleri arasında yapılan yeni başvuruların evraklarındaki eksik belgelerin görüşülmesi gerçekleştirilmiştir.

 

    Yapılan değerlendirmeler neticesinde,

   1- Başvuru dilekçesine eklenmesi zorunlu belgeleri eksik olanların listesi duyurumuz ekinde bulunmaktadır.

   2- "Başvuru dilekçesine eklenmesi zorunlu belgeleri eksik olanların listesinde" ismi bulunanların eksik belgelerini UYAP Bilirkişi Portalı Bilgi Sistemi üzerinden tamamlaması için mevzuat gereğince 15 (ON BEŞ) GÜN KESİN SÜRELERİ bulunmaktadır.

   3- 15 günlük kesin süreye rağmen eksikliklerin tamamlanmaması halinde ilgilinin başvuruda bulunduğu uzmanlık alanı yönünden başkaca bir inceleme yapılmaksızın talebi reddedilecektir.

   4- "Başvuru dilekçesine eklenmesi zorunlu belgeleri eksik olanların listesinde" isimleri bulunan kişiler için UYAP sisteminde "Başvuru Dilekçesi" ve "Diğer Belgeler" isimli butonlar aktif hale getirilmiştir.

   5- "Başvuru Dilekçesi" sekmesinden sadece başvuru yapana ait e-imzalı veya m-imzalı başvuru dilekçesi gönderilebilecektir. Bu sekmeden başka türden bir belge veya imzasız dilekçe gönderilmeyecektir.

   6- "Diğer Belgeler" sekmesinden ise isteğe bağlı olarak birden fazla olacak şekilde evrak gönderilebilecek olup, eksiklik ilanında belirtilen diploma, uzmanlık belgesi, 5 yıllık fiili çalışma süresine ilişkin belgeler, TDUB'a üyelik belgesi gibi tüm evrak türleri bu sekmeden gönderilecektir.

   7- Eksiklik listesi dışındaki kişiler için bu butonlar pasif olacağından evrak gönderme imkânları bulunmamaktadır.

   8- Başvurularında dilekçelerinde eklenmesi zorunlu belgeleri eksik olanların evrakları, taleplerinin uygun olup olmadığı yönünden incelenmemiştir. Bu kişilerin talepleri, duyuruda belirtilen eksik belgelerin tamamlanmasından sonra uygun olup olmadığı yönünden değerlendirilecek olup, bu kapsamda eksik belgesini ibraz edenlerin mutlaka bilirkişiliğe kabul edileceği yanılgısına düşmemeleri gerekmektedir.

   Tebliğ mahiyetinde ilanen duyurulur. 18/12/2018

 


   EKİ:
   1-Başvuru dilekçesine eklenmesi zorunlu belgeleri eksik olanların listesi